La història de Sant Feliu Sasserra

Cinc punts per descobrir

L'itinerari

Can Vall

La casa can Vall, també coneguda com cal Vicari o casa Serra Goday, està situada dins del nucli medieval de Sant Feliu Sasserra, adossada al nord de l’església de Sant Feliu i amb façanes als carrers Balmes i Mossèn Cinto Verdaguer i a la plaça de l’Església.

Es tracta d’una casa de grans dimensions formada per dos cossos diferenciats. El cos principal, més gran, està compost per planta baixa i dos pisos i coberta a doble vessant amb aigües a la façana principal. El cos secundari, probablement annexat posteriorment, només té façana al carrer Balmes i presenta una estructura de planta baixa i un pis, amb teulada a doble vessant perpendicular a la del cos principal.

A la façana sud s’hi insereixen diversos contraforts procedents del reforç de la capella Fonda, construïda el 1881, ja que per falta d’espai els van fer introduir a dins la casa.

Can Vall es va utilitzar durant una bona part del segle XX com un conjunt de dependències parroquials, entre les quals hi havia una part dedicada a l’estudi. L’origen de la casa és medieval, tot i que l’edificació actual inclou reformes i ampliacions fetes durant els segles XVII, XVIII i XIX. La casa té els contraforts de la capella Fonda introduïts a la façana sud. Segons fonts orals, la casa tenia una masoveria que es troba al final del carrer Balmes anomenada l’Era d’en Vall, topònim que continua vigent.